HH Geestkerkhof

Programma

 • Geen evenementen op deze locatie
 • Adres

  HH Geestkerkhof

  Over HH Geestkerkhof

  Op het Heilige Geest Kerkhof presenteert Café de Oude Jan tijdens het Jazz Festival Delft een divers programma en diner.
  Café de Oude Jan is gelegen op het oudste pleintje van Delft, vlak naast de Oude Kerk die in de volksmond ook wel de ‘Oude Jan’ wordt genoemd.

  Café de Oude Jan zal tijdens het festival van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 27 augustus, weer één van de grote podia hosten. Het café aan de Heilige Geestkerkhof presenteert drie dagen lang een gevarieerd muziekprogramma. Naast de muziek kan het publiek op de vrijdag en zaterdag ook genieten van een jazz diner uit Jan’s Pop-up Buitenkeuken, onder leiding van Chef-Kok Bart Stotijn.

  Chef-Kok Bart Stotijn is dit jaar gevraagd om, speciaal voor het Jazz festival Delft, diner te komen bereiden. Dit op het oudste pleintje van Delft, het Heilige Geestkerkhof. Vanuit Jan’s Pop-Up Buitenkeuken serveert hij twee dagen lang stoere en verrassende gerechten voor de festivalbezoeker.

  Vrijdag 25 augustus
  Voor het eerst in de festivalgeschiedenis wordt vroeg op de vrijdagavond een derde band geprogrammeerd op het plein naast de Oude Kerk. Tijdens het jazz-diner kan de bezoeker vanaf 18:00 genieten van het opkomend Rotterdamse talent Lara Kroon. Zij weet karakteristieke personages uit bekende films en series feilloos, op een geheel eigen wijze, te vertalen naar eigentijdse liedjes die gemakkelijk in het gehoor liggen. Na het diner neemt Wild Organ & Drums, met hun energieke en soulachtige jazz, het stokje over. Los Paja Brava is de laatste band van de avond. De band creëerde een eigen genre, “The Mighty Mighty Freakandela Distropica”. Ze overdonderen hun publiek met een explosie van ritme, energie en extreem goede vibes.
  De afsluiter van vrijdagavond is DJ Ardy Beesemer . Hij werd ingevlogen voor privé feestjes van Madonna en U2, en draait vrijdag en zaterdag toffe jazz, soul en funk platen in de breaks van de bands. Vrijdagavond zal hij tijdens zijn afsluiting de bezoekers met een grote glimlach en vermoeide benen huiswaarts laten keren.

  Zaterdag 26 augustus
  Op de zaterdag start het programma om 15:00 uur. Peter Gheysen trapt af met zijn project Otha, eigentijdse jazz met Afrikaanse en Caribische invloeden. Tijdens het begin van het jazz diner zal het Oliver Alexander Trio optreden met hun mix van popsongs en intieme luisterliedjes. Om 19:00 treedt The Howlin’ op. De sound van de band is moeilijk in een hokje te plaatsen, maar pop rock met soul-invloeden komt het meest dichtbij. De zaterdagafsluiter is Mr. Boogiewoogie.Pianovirtuoos Eric-Jan Overbeek alias Mr. Boogie Woogie raast langs een veelvoud aan binnen- en buitenlandse podia en festivals; in 2010 opende hij het North Sea Jazz Festival en bij de Oude Jan sluit hij traditiegetrouw de Jazz zaterdagavond af.

  Zondag 27 augustus
  Ook de zondag serveren we het publiek op een portie jazz. PaPa GoNi zal deze laatste dag om 15:00 uur aftrappen. De band vermengt West-Afrikaanse muziek met jazz. Pierre et Les Optimistes sluit het Jazz-festival af. De snelle ritmes en de melodieuze solo’s zorgen voor een energiek optreden, waarbij je je even waant in een klein Frans jazzcafé uit de jaren ’30.

  Wie zin heeft in het Jazz Festival moet zeker even langs Café de Oude Jan lopen. Hier kun je genieten van een zeer gevarieerd programma en een heerlijk Jazz diner.

  Locatie mede mogelijk gemaakt door

   
  Clavis
  Clavis
  De Oude Jan
  De Oude Jan