Michael Varekamp & The Legends Louis, Billie & Duke!

Datum / Tijd

vr 24 aug 2018
20:30 - 22:00
Dit optreden heeft in het verleden plaatsgevonden!

Omschrijving

 

MICHAEL VAREKAMP & THE LEGENDS LOUIS, BILLIE & DUKE!

Op 24 augustus zullen Michael Varekamp & The Legends een spetterend concert geven tijdens het Delft jazzfestival in  het Rietveldtheater in Delft. Centraal hierbij staan de grote namen uit de jazz die deze muziek vorm gaven en er jarenlang de wereld mee overtrokken. Dit concert is een regelrechte ode aan o.a. Louis Armstrong, Billie Holiday en Duke Ellington.

The Legends

The Legends werd opgericht door Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens. Een wezenlijk onderdeel van de performances van The Legends is het toegankelijk maken van jazz. Het levend houden van de vele uitingen van de jazzmuziek, de mix van classics & originals en het ook voor een jong publiek aantrekkelijk maken is een belangrijk onderdeel van de missie van The Legends. Niet voor niets larderen zij hun optredens met anekdotes of filmbeelden van de jazzhelden van weleer. Momenteel trekken The Legends volle zalen met theatershows over jazzgrootheden als Louis Armstrong, Miles Davis en Billie Holiday.

Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Zo ontving hij in Japan de Kobe Award en werkte hij als enige Europeaan met Jazzmobile Inc. in New York. Hij stond op prominente podia zoals Jazz at Lincoln Center en het Koninklijk Concertgebouw. Onlangs trad hij op met Branford Marsalis. Wiboud Burkens werkte o.a. met Chaka Kahn en Dave Liebman. Tijdens deze avond worden zij bijgestaan door de geweldige jonge zangeres Amory Berkenveld met wie The Legends een intensieve samenwerking zijn aangegaan. Amory put haar inspiratie uit de Grote Diva’s van de jazz zoals Billie Holiday en Ella Fitzgerald.

Beleef de Glory Days Of Jazz!!
Line Up

Michael Varekamp Trompet, Vocals & Anekdotes

Amory Berkenveld Vocals

Wiboud Burkens Toetsen

Harry Emmery Bass

Erik Kooger Drums

www.thelegends.biz

www.michaelvarekamp.nl

The Legends op TV

https://youtu.be/7OYSjnMUmis

https://youtu.be/ascUlLBQL9k

Stijlen

Locatie

Rietveld 49 | Rietveldtheater Kaart niet beschikbaar