Preacher Men

Datum / Tijd

za 25 aug 2018
19:45 - 21:00
Dit optreden heeft in het verleden plaatsgevonden!

Omschrijving

THE PREACHER MEN – nieuw album ‘Blue’

Dit najaar verschijnt het tweede album van een van Nederlands hottest jazz trios, The Preacher Men. Efraim Trujillo, Rob Mostert en Chris Strik namen 9 nieuwe gospeljazz tracks op in de Abbey Road Studio in Amsterdam, een deel in samenwerking met awardwinning producer/engineer Al Schmitt.
Het resultaat is het nieuwe The Preacher Men album ‘Blue’

Blue’ staat voor begin september in de releaseplanning, luister hier alvast naar een voorproefje: ‘The Preacher Men – Go!’

The Preacher Men is het Hammond trio bestaande Efraïm Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op het indrukwekkende hammond B3 organ en Chris Strik op drums.
Deze drie vooraanstaande muzikanten uit de Nederlandse jazzscene delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw.
Ieder voor zich hebben ze hun sporen in het binnen- en buitenland verdiend. In 2015 besloten ze hun krachten te bundelen en zich als The Preacher Men vol overtuiging te storten op het evangelie van de gospeljazz.

Het debuutalbum ‘Preaching Out Loud’ (2016) werd door de critici zeer goed  ontvangen. “The Preacher Men is een nieuw supertrio” en “The Preacher Men sleuren je gewoon de swing in” schreven respectievelijk Jazzism en Jazz Nu.
De afgelopen jaren speelden The Preacher Men op talloze festivals, in theaters en in jazzclubs zowel in Nederland als in België EN werkten ze aan hun tweede album ‘Blue’, dat in het najaar van 2018 uitkomt.
In gruizige, diep-groovende Hammond klanken en piepende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.
De eerste nieuwe klanken zijn live te horen op 3 juni bij de opnames voor CoLive! in Nick Vollebregt, Laren. Verder spelen The Preacher Men deze zomer op verschillende festivals en staat voor dit najaar een Blue-clubtour in de steigers (eerste data in bijgaande flyer).
Een digitaal promotiepakket is vanaf juli beschikbaar. Wil je meer info ontvangen over het album, een promopakket aanvragen of een interview afspraak maken met (een van) The Preacher Men, neem dan contact op met monique@multimomedia.nl.
Nog twee tracks die (in een studioversie) op het album zullen staan:

Stijlen

Locatie

Markt