The Funketeers

Datum/Tijd
Date(s) - 26/08/2022
20:00 - 21:45

Locatie
Brouwplein

Categorieën


The Funketeers + special guest! 

The Funketeers is een Jazz- Funk formatie met op Sax Christof May cum laude + master afgestudeerd op het Haags Conservatoriumen en heeft samengewerkt met John Ruocco en vele nationale en internationale jazz grootheden. Bob Wijnen op toetsen heeft een solo CD opgenomen in New York met Peter bernstein. Joanny Hitjahubessy op basgitaar heeft samengewerkt met Candy Dulfer. Elfin Moningka op gitaar heeft samengewerkt met funkgitarist Miko Weaver (Prince) en Taco Gorter op drums en zijn vele toevallige ontmoetingen hebben geleid tot muzikale vriendschappen. Randy Brecker, George Benson, Roy Hargrove en de JB Horns zijn slechts enkele grote namen waarmee Taco heeft gespeeld.

SURPRISE! Miko Weaver joins The Funketeers

Voor hun optreden op Jazz Festival Delft nemen The Funketeers een hele speciale gastsolist mee, namelijk Miko Weaver. Inderdaad, de Amerikaanse gitaarheld die met Sheila-E en daarna Prince vele wereldberoemde nummers inspeelde en over de hele wereld tourde als onderdeel van ‘The Revolution’. Miko drukte in die jaren een geheel eigen stempel op albums als Parade, Sign o’ the times en Lovesexy. Hij woonde de afgelopen jaren o.a. in Rotterdam en werkte samen met Elfin Moningka, de gitarist van de Funketeers (rechts op de foto).
Invloeden

The Funketeers hebben een hele “zwarte” benadering in alles wat zij doen. Ze spelen zowel eigen arrangementen als bewerkingen van bestaand materiaal op jazz-gebied maar de arrangementen zijn verassend met een hoog funkgehalte. Het bijzondere van de bandleden is het feit dat zij allemaal dezelfde muzikale invloeden hebben vanuit de jazz, funk en R&B. Deze invloeden zijn essentieel geweest voor het geluid en de performance van de band.

De bandleden:

Drums: Taco Gorter
Basgitaar Joanny Hitijahubessy
Toetsen Bob Wijnen
Saxofoon:Christof May
Gitaar/Zang: Elfin Moningka

Boekingen/contact/info ?
www.thefunketeers.com