Newårk

Datum/Tijd
Date(s) - 27/08/2022
21:45 - 22:45

Locatie
Markt

Categorieën


NEWĀRK is een Rotterdams Hip-Hop duo die haar eigen talenten volledig benut door samen te werken, waardoor zij zich meteen onderscheiden van andere Hip-Hop artiesten. Ze begonnen als groep tijdens hun schooltijd, waar ze vooral bezig waren met funk en urban muziek tijdens nationale festivals. In het afgelopen jaar heeft het duo een nieuwe sound ontwikkeld, English melodic Hip-Hop, met een internationaal rauw randje. Go big, go worldwide, dat is hun droom.

NEWĀRK wordt gedreven door de rapper (WES) en de drummer (ZEP). Zij zijn sinds de middelbare school al beste vrienden. In de afgelopen jaren hebben zij hun persoonlijke creatieve mind & soul ontwikkeld als een creatieve artiest. Nu komen ze samen in de studio als beste vrienden en professionals, waar ze hun eigen muziek ontwikkelen. WES als de songwriter en ZEP als de producer, word de kennis en vaardigheden gecombineerd dat leid tot nieuwe inspiratie en ideeën.

NEWĀRK (hoogtepunten)
NEWĀRK heeft op meer dan 100 festivals in Nederland live gespeeld. Daarvoor hebben ze een nieuwe en pure sound ontwikkeld, die terug te horen is in hun gepubliceerde muziek. Ze schrijven, produceren en mixen al hun nummers zelf op een internationaal niveau. Daardoor hebben ze ruim 100 nummers zelf gemaakt, waarvan ze alleen hun beste nummers lanceren. Hun eerste single “Hot Sweater Paradise” was geschreven in een club toen het nog mocht. Hun tweede single “Wet Blue” gaat over het vinden van echt plezier in nieuwe dingen. Hun EP zal nog meer vergelijkbare verhalen bevatten. Buiten al deze activiteiten om hebben ze hun eigen NEWĀRK sessies. Een wekelijkse online serie voor YouTube en IGTV, waarin zij artiesten uitnodigen om samen muziek te maken in hun eigen auto.