The Funketeers – Afterparty

Datum/Tijd
Date(s) - 26/08/2023
23:45

Locatie
Cultuurlab

Categorieën


Foto: Hans Dunlop

Let op: The Funketeers spelen om 19 uur op het Brouwplein, maar vanaf middernacht vind je ze ook in Cultuurlab voor de enige echte afterparty!!

Is het jazzy funk of funky jazz? Het is hoe dan ook origineel en fris! The Funketeers spelen eigen arrangementen maar ook bewerkingen van bestaand jazz-materiaal met een verrassend hoog funkgehalte. En net als vorig jaar speelt de enige echte Prince-gitarist Miko Weaver mee! Dat geluid herken je meteen. En in de mix met de rest van deze veelzijdige rasartiesten is dat pure magie op het podium.

Bezetting

De bandleden hebben allemaal dezelfde muzikale invloeden vanuit de jazz, funk en R&B. Het kenmerkt hun eigen geluid en performance als band.

  • Miko Weaver op gitaar. Inderdaad, de Amerikaanse gitaarheld die met Sheila-E en daarna Prince vele wereldberoemde nummers inspeelde en over de hele wereld tourde als onderdeel van ‘The Revolution’. Miko drukte in die jaren een geheel eigen stempel op albums als Parade, Sign o’ the times en Lovesexy.
  • Joanny Hitjahubessy op basgitaar. Zij werkte onder andere samen met Candy Dulfer.
  • Elfin Moningka op gitaar. Hij bundelde zijn muzikale krachten onder andere met funkgitarist Miko Weaver (Prince).
  • Christof May op sax. Hij studeerde cum laude + master af op het Haags Conservatorium en werkte samen met vele nationale en internationale jazz-grootheden, waaronder John Ruocco.
  • Bob Wijnen op toetsen nam een solo CD op in New York met Peter Bernstein.
  • Taco Gorter op drums. Via vele toevallige ontmoetingen hij mooie muzikale vriendschappen. Zo speelde hij al samen met Randy Brecker, George Benson, Roy Hargrove en de JB Horns.