Wakki

Datum/Tijd
Date(s) - 27/08/2022
19:45 - 20:45

Locatie
Markt

Categorieën


IN ÉÉN ZIN
Jazzfunk-fusionband Wakki mixt energieke funk met vrije jazz en inspiraties uit talloze culturen en stijlen.

IN 45 WOORDEN
Wakki is een achtbaanavontuur door een universum gesmeed van de energie van funk en de vrijheid van jazz. Een ronkende machine met oneindige nieuwsgierigheid als brandstof en zes Kosmonauts in de cockpit die je meenemen op een stuntvliegreis door een groovende kosmos met onontdekte dimensies.

AANVULLEND 85 WOORDEN
De nieuwsgierigheid van de bandleden zorgt ervoor dat er talloze stijlen, genres en culturen langskomen: van Snarky Puppy en Fela Kuti tot Led Zeppelin en Pink Floyd, en van Turkse vibes tot straight-up-American funk. Voor iedereen is er iets te herkennen en tegelijkertijd te ontdekken. Wakki is een avontuur waar je naar kunt luisteren en tegelijkertijd op wilt gaan bewegen, waar complexe ritmes met verhalende thema’s op een dansbare manier worden neergezet en waar muzikale vrijheid in nummers ervoor zorgt dat ieder optreden anders is.

VERVOLGALBUM “KOSMONAUTS” (2020)
Gesteund door een geslaagde crowdfundactie katapulteert de band je met hun laatste album ‘Kosmonauts’ (2020) hun Wakkiverse in: na een euforisch vertrek surf je op drijvende grooves en meeslepende thema’s langs onbetreden landschappen en maak je kennis met obscure wezens. Tijdens deze trip verlang je tegelijkertijd naar huis en naar meer avontuur. Gaat het mis? Keer je veilig terug naar thuis of verdwaal je? Ontdek het zelf. Welcome to the Wakkiverse.

BEZETTING
Wakki bestaat uit:
Mischa de Haan – Saxofoon
Richard Coesoy – Gitaar
Stijn van der Smagt – Toetsen
Stijn Linderman – Basgitaar
Laurens Buijs – Drums
Sebas Joosten – Percussie